
Mat för prinsar och ministrar

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Vulkan |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Inbunden |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 128 |
| Vikt | 182 gr |
| Utgiven | 2023-10-17 |
| SAB | Qca |
| ISBN | 9789189792517 |
Mat för prinsar och ministrar är i sig en anspråksfull titel, men vid de vardagliga mötena var oftast den svenska husmanskosten den vinnande måltiden.
Rätterna i boken återspeglar ett stycke svensk matkultur och vissa har kombinerats med tidpunkt och händelse då de har serverats. Inhemska råvaror, kryddor och beredningsteknik som gällde då, har noga följts i de tidsrelaterade recepten.
Bufférätterna lämpar sig väl för större arrangemang och skickning och vissa recept med influenser utifrån ger ett historiskt perspektiv.
Boken påvisar i sig, dels mat i officiella sammanhang och dels en återblick i restaurangnäringen.
























