Mormors mat : hundra år av husmanskost

Mormors mat : hundra år av husmanskost
Författare
Medverkande
Förlag Lava Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor207
Vikt840 gr
Utgiven2015-10-09
SABQca
ISBN 9789187769290
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Mormors mat vann nyligen brons i Gourmand World Cookbook Awards i Kina i kategorin bästa mat- och familjekokbok.

pMormors Mat bjuder på recept från tre generationer mormödrar och innehåller klassiskt svensk husmanskost under ett drygt sekel. Kokboken innehåller dryga 150 recept från aladåb till örtagårdssås. Recepten, som är utförliga och enkla att följa, kommer från tre generationer husmödrar Marias mamma Kerstin, mormor Sonja och gammelmormor Cecilia. Det här är en kokbok, både för unga som vill lära sig laga svensk husmanskost, och äldre som vill återuppleva barndomens favoriter. I boken finns också tips och råd från köket, servettbrytningar, fakta och anekdoter om vår mat och särskilda kapitel om våra stora högtider.

Klassiska recept från barndomen Enkelt att laga ¬ få ingredienser Naturliga råvaror Fakta och anekdoter om receptens ursprung Snygg retrodesignv

Maria Holm är kulturvetare, journalist och kokboksförfattare. Hon har bland annat arbetat med TV och information, översättningar och skrivande. Hon har tidigare utkommit med böckerna Filmkokboken i samarbete med Mikaela Kindblom och Mormors Mat Svensk husmanskost i tre generationer.

Bo Lundberg är verksam som illustratör och grafisk formgivare och har de senaste 16 åren jobbat med en mängd internationella kunder, såsom Chronicle Books, Escada, Rolls-Royce, The Guardian Vogue och MTV.