Markus mat : samlade favoritrecept för alla tillfällen

Markus mat : samlade favoritrecept för alla tillfällen
Författare
Medverkande
Förlag Nygren & Nygren
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor400
Vikt1455 gr
Utgiven2017-08-23
SABQcaa
ISBN 9789186623753
Älskar du doften av långkok som puttrar på spisen? Vill du briljera med hemgjord glass? Måste du svänga ihop en middag på nolltid? Då finns recepten i Markus mat. Markus Aujalay har samlat 200 härliga recept för alla tillfällen.

Här hittar du allt bruncher och plockmat, mustiga grytor, lyxiga festmåltider och efterrätter som barnen älskar. Men här finns också klassiker som spaghetti och köttfärssås på Markus vis. Varför inte prova tonfisktataki med soja, risvinäger och koriander? Eller en oxragu med smak av rödvin, rosmarin, rökt fläsk och champinjoner, och avsluta med en krämig tiramisù till efterrätt.

Markus hemlighet är att recepten är okonstlade och välgjorda. Enkla, rena smaker och bra råvaror är hans ledstjärna och att det sk vara roligt att laga mat.

Folkkäre Markus Aujalay har varit uppskattad jurymedlem i Sveriges Mästerkock under flera år. År 2000 blev han Årets gröna kock, 2001 Årets viltkock och 2004 Årets kock. Markus förekommer flitigt i tv och ger bl.a. middagstips i Nyhetsmorgon. Han är också en omtyckt kokboksförfattare. Markus har arbetat på Operakällaren och Fredsgatan 12. Till vardags driver han restaurangerna Tegelbacken och Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre.