1900-talets design : den kompletta handboken

1900-talets design : den kompletta handboken
Författare
Medverkande
Förlag Tukan Förlag
GenreKonst
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor304
Vikt1960 gr
Utgiven2010-09-13
SABIh.5
ISBN 9789174010862
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
I denna rikt illustrerade bok samlas föremål från en mängd områden keramik, armatur, möbler, affischer, textilier m.m. Som läsare får man en gedigen genomgång av olika föremål, men något som också gör boken speciell är att den även lyfter fram olika föremåls detaljer något som man normalt inte kan lära sig om genom en bok. 1900-talets design är också intressant för samlare eftersom föremålen i boken är försedda med prisintervall som fungerar som guide till olika föremåls ungefärliga värde.

Boken spänner över tiden från modernismens födelse till idag. Stora och inflytelserika formgivare som präglat designens utveckling presenteras närmare på egna uppslag. Olika rörelser och tidstypiska fenomen som Arts and Crafts, Bauhaus, Exotism, Memphis m.m. ges också särskilt utrymme.

1900-talets design är en generös och gedigen kunskapskälla för alla designintresserade och för såväl nyblivna som erfarna samlare.

Om författaren
Judith Miller har närmare 50 års erfarenhet av branschen och är en av världens ledande experter på antikviteter. Hon skriver i ett flertal tidningar, till exempel Financial Times och House & Garden. Dessutom är hon en efterfrågad föreläsare och har bland annat föreläst på Victoria & Albert Museum i London. I Storbritannien är hon ett känt ansikte till följd av sin medverkan i populära tv-program som BBC:s Antiques Roadshow och The House Detectives.

Mått: 249x286 mm