Välkommen till bords : uteätandets historia

Välkommen till bords : uteätandets historia
Författare
Medverkande
Förlag Carlsson
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor280
Vikt700 gr
Utgiven2012-03-30
SABMxk
ISBN 9789173314930
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande. Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.