Det trotsiga hoppet

Det trotsiga hoppet
Författare
Förlag PLUSupport
GenrePsykologi
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor45
Vikt198 gr
Utgiven2018-07-02
SABDok
ISBN 9789163975288
Finns det en utväg? Den frågan ställs på sin spets, då krisen obarmhärtigt gör intrång i en människas livssituation. Oavsett om förändringen går snabbt eller långsamt, hotar hopplöshetens mörker att paralysera och omintetgöra tron på möjligheten att allat ska vända till det bättre igen. Den kaotiska situationen leder lätt till känslan av att vara ett hjälplöst offer, utan egen förmåga att påverka utvecklingen.

Det trotsiga hoppet är inte en handbok som visar hur man enkelt ska kunna klara av kriser och våga tro på framtiden igen. Livet är mer komplicerat än så och dessutom är varje människas livssituation unik. Däremot vill författaren förmedla en ödmjuk uppmuntran att inte släppa taget om hoppet. Att hoppas är en överlevnadsstrategi.

Den som vågar släppa in en glimt av hopp då mörkret verkar vara allra mest kompakt, kan få göra den sällsamma upplevelsen att perspektivet förändras. Insikten växer att det finns en utväg.

Perolof Lundkvist är sjuksköterska och pastor och har dessutom under många år varit chef i olika organisationer. I sin professionella roll kommer han ofta i kontakt med människor som brottas med livets stora frågor. I böcker, genom bloggar och föreläsningar vill författaren dela med sig av sin egen livserfarenhet och förmedla stöd till kämpande medmänniskor. Hans budskap är: Livet är trots allt som sker värt att leva!