Italienska smakens källa

Italienska smakens källa
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor143
Vikt838 gr
Utgiven2008-08-22
SABQcabd-i
ISBN 9789153428725
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Vad är det som gör att det italienska köket smakar så..."italienskt"? Fernando di Luca reser till Italien för att söka upp Den italienska smakens källa. Han söker upp sina vänner odlare, producenter, matlagare och många fler. Här hittar han sina rötter, traditioner och återupplever minnet av "smaken hemifrån". Under resan uppe­håller han sig länge vid olika hållplatser som citron, tomat, salt, kapris, sardell, oliv, tryffel och ost mm. På dessa smaker har krögaren Marco Baudone komponerat underbara recept. Fernando di Luca - Har öppnat dörren till det italienska köket genom att introducera pastan och olivoljan för det svenska folket. Lars Falk - En av Sveriges mest legendariska copywriters- han har också varit med om att skapa den moderna kokbokstrenden bla genom Carl Butlers kokbok. Marco Baudone - En av Sveriges ledande kockar med rötter i Italien. Jan Bengtsson - En av Sveriges mest kända fotografer med ett stort antal kokböcker bakom sig, bl.a. Carl Butlers kokbok.