1001 böcker du måste läsa innan du dör

1001 böcker du måste läsa innan du dör
Författare
Medverkande
Förlag Wahlström & Widstrand
GenreLitteraturvetenskap
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor960
Vikt0
Utgiven2008-10-09
SABG
ISBN 9789146216490
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Världshistoriens mest läsvärda böcker - handplockade av Göran Hägg

1001 böcker du måste läsa innan du dör är helt enkelt en guide till läsning - i sin helhet sammanställd och skriven av Göran Hägg. Den är avsedd att ge den läslystne tips och goda råd, inte att skapa en kanon av världslitteraturens stora. Huvuddelen av urvalet utgörs av romaner - men det omfattar i princip allt man kan nöjesläsa, inklusive historia, biografier och filosofiska verk av mer allmänt intresse. Och det är befriande okonventionellt: mästerverk av Dostojevskij, Strindberg och Proust vid sidan av barn- och ungdomsböcker som Mio, min Mio, Harry Potter och Femböckerna  såväl som morgondagens klassiker av Joyce Carol Oates, Ian McEwan och Stieg Larsson. Titlarna, varav cirka en tredjedel är av svenska författare, presenteras i kronologisk ordning och boken är rikt illustrerad, huvudsakligen i färg.

Göran Häggs entusiasm för sitt ämne och gedigna beläsenhet gör detta till en handbok som är lika rolig att läsa som den är folkbildande.

Göran Hägg är docent i litteraturvetenskap och välkänd folkbildare, verksam som författare, kritiker, föreläsare och debattör. Han har skrivit ett stort antal böcker, såväl i litterarurvetenskap och närliggande ämnen som romaner och novellsamlingar.