Pasta på italienska

Pasta på italienska
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor207
Vikt798 gr
Utgiven2021-08-30
SABQca
ISBN 9789127172807

Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färsk pasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att
de i generationer redan ägnat sig åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna. Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den liguriska trofien, som nästan ingen längre tillverkar för hand.

I den reviderade upplagan av <em>Pasta p&aring; italienska</em> har vi bes&ouml;kt ytterligare tv&aring; regioner som vurmar lite extra f&ouml;r sin pasta: Marche och Puglia. Boken &auml;r en t&aring;gresa genom fjorton regioner, fr&aring;n Turin i nordv&auml;st till Bari i sydost. P&aring; v&auml;gen f&aring;r vi l&auml;ra oss om olika mj&ouml;lsorter och n&auml;r de ska anv&auml;ndas, varf&ouml;r man har &auml;gg i degen bara ibland och varf&ouml;r man alltid ska blanda pastan med s&aring;sen innan den serveras. Dessutom delar de italienska pastakockarna med sig av sina b&auml;sta recept, anpassade f&ouml;r regionens typiska pastasorter. F&ouml;r det finns egentligen ingenting som
heter italiensk pasta, d&auml;remot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma n&auml;mnaren &auml;r att den alltid &auml;r b&auml;st.