London för foodisar

London för foodisar
Serie ... för foodisar
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreGeografi och resor
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor175
Vikt0
Utgiven2020-04-17
SABNez London.08
ISBN 9789127165984

&rdquo;En perfekt bok f&ouml;r alla matn&ouml;rdar p&aring; resande fot.&rdquo; <em>Matmagasinet</em>

Londons krogkultur pr&auml;glas av stans l&aring;nga och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det &auml;r en stad d&auml;r du fortfarande g&aring;r ut och &auml;ter f&ouml;r att bli m&auml;tt. P&aring; The Quality Chop House kan du till exempel &auml;ta klassisk sunday roast i v&auml;rldsklass medan Margot Hendersons Rochelle Canteen serverar dig rej&auml;lbrittisk mat men i en uppdaterad, f&ouml;rfinad version.

Londons pubkultur pr&auml;glar ocks&aring; fortfarande utelivet och livet generellt. H&auml;r gillar man att dricka, vare sig det &auml;r en cask ale p&aring; den lokala, viktorianska puben eller ett glas naturvin p&aring; n&aring;got av stans vinst&auml;llen. Ja, Londons vinscen &auml;r en av de mest sp&auml;nnande i v&auml;rlden just nu.

&Auml;ven landets historia av kolonialism och m&aring;ngkultur har pr&auml;glat London som matstad. H&auml;r &auml;ter du b&auml;ttre internationell mat &auml;n n&aring;gon annanstans i Europa. Fr&aring;n en snabb och underbart r&ouml;kig shishkebab p&aring; Umut 2000 i Dalston till enstj&auml;rnig vindaloo p&aring; tjusiga Gymkhana i Mayfair.