Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap

Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
Författare
Förlag Natur & Kultur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor123
Vikt596 gr
Utgiven2009-03-23
SABQcabd-oeb
ISBN 9789127117617
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi, syrad kinakål. Kombinationen gör det koreanska köket till utmärkt mat för såväl kalorijägare som stressade magar.


Familjen Lim startade Skandinaviens första koreanska restaurang på Luntmakargatan i Stockholm i mitten av 70-talet, övertygade om att det skulle gå att få svenskarna att uppskatta kimchi, bulgogi, bibimbap och andra koreanska läckerheter. Och de hade rätt, förstås!


Koreansk mat innehåller ett 50-tal recept, ett kapitel om nationalrätten kimchi och en genomgång av de viktigaste ingredienserna i koreansk matlagning.