New Nordic kitchen : nature, flavours and philosophy

New Nordic kitchen : nature, flavours and philosophy
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkEngelska
Antal sidor235
Vikt836 gr
Utgiven2017-03-06
SABQcabd
ISBN 9789113076676
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.

I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.