Alexandra Harlegård tror på cozy crime i höst

Alexandra Harlegård, Word Audio Publishing. Bild: Privat

Word Audio Publishings innehållschef Alexandra Harlegård har tjuvstartat med semesterläsningen, tror att lokalt förankrad spänningslitteratur blir fortsatt stor även denna sommar och ser fram emot Bokmässans ljudboksscen.

Vilka trender har du sett under våren?
– Att särskilt en yngre generation läsare gärna läser på engelska, särskilt inom vissa genrer.

Vilka titlar tror du på inför hösten?
– Av våra? Då skulle jag säga vår kung av cozy crime Kalle Löfqvists nya bok, tredje delen i serien Morden i Lund.

Vad ser du fram emot i höst?
– Att vi i samarbete med flera andra förlag lanserar en Ljudboksscen på Bokmässan i Göteborg.

Vad läser svenskarna i sommar?
– Om man ska lyssna på spaningarna i det senaste skulle jag väl gissa på Romantasy men tror nog att lokalt förankrad spänningslitteratur fortfarande står högt i kurs.

Vad läser du själv i sommar?
– Jag har redan tjuvstartat innan semestern med Vi var vargar av Sandrine Collette och så lyssnar jag på danska författaren Christina Lists nya serie Dödsängels dotter.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.