Bästsäljande Freida McFadden behåller digitala rättigheter

Succéserien Hembiträdet släpptes på svenska i maj. Den senaste boken i serien har toppat NY Times Besteller-lista i sommar.

🧹 INDIEBÄSTSÄLJARE. Freida McFadden (som är en pseudonym för en läkare i Boston) gav ut sin första bok på eget förlag 2013. Hennes bästsäljande Hembiträdet från 2022 ska filmatiseras och släpptes på svenska i mars. Efter tio år som egenutgivare sålde hon rättigheterna för tryckta böcker till Sourcebook-imprintet Poisoned Pen Press. Men hon fortsätter ge ut eböcker och ljudböcker på eget förlag även om Bookouture köpte just Hembiträdet, skriver New York Times. Totalt har McFadden sålt över sex miljoner exemplar bara i USA. Den senaste boken i Housemaid-serien släpptes 11 juni och gick direkt in på förstaplatsen på New York Times Bestseller list efter att ha sålt 240 000 exemplar första veckan.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.