Augustin Erba vill ha en moderiktig e-boksläsare

Piratförlagets förlagschef Augustin Erba. Bild: Karin Boo

Piratförlagets förlagschef Augustin Erba, har sett en rimligare diskussion om AI:s roll i bokproduktionen, efterlyser nya lösningar för e-böcker och hoppas att sommaren ger tid till mysig läsning för barnen.

Vilka trender har du sett under våren?
– Den övertro på AI som engagerat och skrämt delar av branschen börjar få mer rimliga proportioner. Ja, AI kommer bli ett redskap (av många) i bokproduktion. Nej, AI kommer inte skriva intressanta böcker. Man kan jämföra med de självkörande bilarna som utlovades för flera år sedan. Det är en bra bit kvar. 

Vilka titlar tror du på inför hösten?
– Jag tror förstås på Piratförlagets hösttitlar, men om jag ska hissa någon kollega tror jag att Varje tugga är en tanke. Svensk matkultur under 800 år. av Richard Tellström (Natur och Kultur) kommer att få en stor publik. Skicklig skribent, ett ämne som ligger i tiden och sen har jag hört att boken blir väldigt snygg också. 

Vad ser du fram emot i höst?
– Att någon lanserar en praktisk och moderiktig e-boksläsare som kan göra för e-boken vad iPod gjorde för musiken. 

Vad läser svenskarna i sommar?
– Jag hoppas att alla som har möjlighet läser något ihop med sina barn. Den mesta forskning jag läst säger att det är en av de viktigaste orsakerna till att barn växer upp till läsare. Och sen är det ju mysigt!


Vad läser du själv i sommar?
– Det blir ett antal manus och – om jag hinner – The Devil’s Best Trick av Randall Sullivan.  

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.