Karat förlag satsar på ”kvinnlitt”

💕 Genrer. Karat förlag skriver att de ”tar kvinnors läsande på allvar och ger ut högkvalitativ skönlitteratur inom traditionellt kvinnliga genrer som feelgood, romance och romcom”. De har hittat på en egen genrebeteckning:
– I den anglosaxiska världen talar man om “women’s fiction”. På Karat använder vi gärna den svenska termen “kvinnlitt” när vi pratar om vår utgivning. Det är välskrivna och intelligenta berättelser som roar, berör och engagerar ända fram till sista raden, säger Åsa Björck, förläggare på Karat, i ett pressmeddelande.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.