Poesipris till Athena Farrokhzad

Athena Farrokhzad får Torkelrudspriset. Arkivbild: CHRISTINE OLSSON/TT.

Dalslands poesipris, Torkelsrudpriset, tilldelas poeten Athena Farrokhzad.

”Få poeter i Sverige har de senaste decennierna haft en sådan mångsidig inverkan på poesins utveckling – både med egna verk och som lärare, möjliggörare, översättare, dramatiker, antologiredaktör, litterär arrangör och inspiratör för så många som vars dikter och röster vi annars inte fått läsa och höra”, säger juryns Victor Estby i ett pressmeddelande.

Farrokhzad debuterade 2013 med Vitsvit. Hon driver även tillsammans med Ida Linde Stockholms internationella författarscen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Priset delas ut under Bokdagarna i Dalsland i sommar.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.