”Lotta på Bråkmakargatan” får nytt ansikte

Cecilia Heikkilä har illustrerat nyutgåvan av "Lotta på Bråkmakargatan". Pressbild: RABÉN & SJÖGREN.

Mer än 60 efter att ”Lotta på Bråkmakargatan” gavs ut första gången ges boken ut i nyutgåva och med nygjorda illustrationer av Cecilia Heikkilä. Boken var Astrid Lindgrens andra om Lotta och kom 1961, sex år efter den första ”Barnen på Bråkmakargatan”.

Tidigare illustrationer i böckerna om Lotta är gjorda av Ilon Wikland.

Cecilia Heikkilä beskriver uppdraget som ”pirrigt och oerhört hedrande”.

”Det finns något piggt och tidlöst över henne. Hur hon utmanar idyllen på Bråkmakargatan och får ta plats fast hon är så liten. Och Astrid beskriver henne med en sådan värme, varsamhet och humor. Det har jag försökt fånga upp i mina bilder” säger Cecilia Heikkilä i ett pressmeddelande.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.