Ia Genberg kan få internationella Bookerpriset

Ia Genberg fick Augustpriset för "Detaljerna" och är nu nominerad till Internationella Bookerpriset. Arkivbild: MAJA SUSLIN/TT.

Svenska Ia Genberg kan få det internationella Bookerpriset, för sin bok Detaljerna. Hon har valts ut till årets korta nomineringslista, skriver The Guardian.

Genberg tilldelades Augustpriset för boken 2022. Den utspelar sig kring millennieskiftet och handlar om danande relationer mellan 25- och 30-årsåldern.

Nu konkurrerar hon med bland andra koreanska Hwang Sok-yong som i en 500 sidor lång bok skildrar koreansk historia och tyska Jenny Erpenbeck, vars bok ”Kairos” följer en kärleksrelation under tiden för Östtysklands sönderfall.

De andra nominerade är Itamar Vieira Junior, Annie McDermott och Jente Posthuma.

Det internationella Bookerpriset instiftades 2004 som ett komplement till Bookerpriset. Det delas ut vartannat år till författare vars böcker finns utgivna på engelska.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter