Leif GW Persson vill fokusera på böckerna – lämnar TV4

Leif GW Persson lämnar TV4:s Nyhetsmorgon. Arkivbild: MAJA SUSLIN/TT.

Kriminologen Leif GW persson lämnar TV4. Beskedet kom i TV4:s Nyhetsmorgons direktsändning under söndagen.

– Det här blir mitt sista framträdande i Nyhetsmorgon, säger han.

Han betonar att han skiljs från TV4 ”som vänner”. Nu ska han i stället fokusera på att skriva bok, meddelar han under sändningen.

– Anledningen är att jag fyllde 79 för några veckor sedan och då bestämde jag mig för att ägna den tiden jag har kvar åt att skriva klart ett par böcker som blev liggandes, säger han.

Sedan 2018 har kriminologen och författaren varit TV4:s sakkunnige gällande brott och straff. Mellan 2010 till 2018 var han med och drev ”Veckans Brott” på SVT.

Utöver kriminalspåret har han även gästspelat som domare i TV4:s ”Sveriges mästerkock”.

Boktuggs fotnot: Leif GW Perssons senaste bok är memoarerna Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv (2018) om man bortser från nyutgåvan av Gustavs grabb (2021), även det en memoarbok. Hans senaste deckare Kan man dö två gånger? kom 2016.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL