Laurent de Brunhoff – mannen bakom Babar-böckerna är död

Laurent de Brunhoff, som skrev och illustrerade flera böcker om sagoelefanten Babar, blev 98 år. Arkivbild: NATHAN DENETTE/AP/TT.

Fransmannen Laurent de Brunhoff som skrev och illustrerade flera böcker om elefanten Babar har avlidit i sitt hem i Key West i Florida, rapporterar amerikanska medier.

Laurent de Brunhoff, som blev 98 år, dog på fredagen. Hans hustru Phyllis Rose skrev på Instagram så sent som i onsdags att maken drabbats av en stroke och fick hospicevård i USA.

Sagoelefanten Babar hittades på av Laurent de Brunhoffs mamma 1930. Hans pappa Jean de Brunhoff plockade upp idén och ritade den första Babar-boken.

Åtta Babar-böcker hann Jean de Brunhoff göra innan han avled 1937, bara 38 år gammal. Sedan blev det ett uppehåll i berättelserna om kung Babar och hans drottning Celeste i Elefanternas land. Men 1946 plockade sonen Laurent de Brunhoff upp tråden och började producera nya Babar-böcker.

Han skapade dussintals verk med utgångspunkt i Babar-figuren, det sista ”Babars guide till Paris” publicerades 2017.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL