De kan få Borås Tidnings debutantpris 2024

Emilia Aalto är nominerad till Borås Tidnings debutantpris för romanen "När bror dör" som handlar om hennes egen brors död. Arkivbild: ALI LORESTANI/TT.

Emilia Aalto, Ylva Gripfelt, Sanna Samuelsson, Lida Starodubtseva och Frans Wachtmeister är alla nominerade till Borås Tidnings Debutantpris 2024.

Emilia Aalto kan få priset för romanen När bror dör, enligt juryn ”en kraftfull berättelse som med poetisk blick tar sig an ett samhälle som sviker”, Ylva Gripfelt för Det gudomliga tillståndet som beskrivs som ”en diktsamling som tassar runt en kusligt ordknapp barndom”.

Sanna Samuelssons roman Mjölkat är enligt juryn ”en sinnligt realistisk roman om kärleksfull längtan med doft av gödsel”. Lida Starodubtsevas kan få priset för novellsamlingen En oändligt lång vår om ”karelska kvinnor och barn försöker förstå en absurd värld”. Frans Wachtmeister är nominerad för Territoriella anspråk, enligt juryn ”en fartfylld kulturkrocksroman”.

Pristagaren presenteras 7 mars och får 150 000 kronor.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL