Elenor Thelander debuterar med Det dolda uppenbara

Elenor Thelander. Foto: Carlotta Forsberg.

Länge älskade jag mitt arbete som röntgensjuksköterska, där varje avbild av kroppen var som ett konstverk, ett unikt och förunderligt porträtt av insidan! Jag har tagit tusentals bilder på människors hjärnor, mest med magnetkameror (MRI), där jag på nära håll upplevt och sett hur formbar hjärnan är.

Nyfikenheten över vår mentala kapacitet bidrog till att jag bytte yrkesbana och utbildade mig i relationen mellan våra tankar, känslor och beteende.

Mina tankar kretsar ofta runt livet, hur vår inre värld av tankar och känslor påverkar skapandet av vår yttre värld. Det fascinerar mig hur vår inre visdom alltid finns där, medan utmaningen är att lyssna och följa själens och längtans röst. Ungefär som när min själ viskade ännu en gång. Skriv människa, skriv!

2021 tog jag ett efterlängtat kliv och prioriterade skrivandet, vilket resulterade i att texter bubblade ur mig, först till Det dolda uppenbara. Medan flödet fortsätter njuter jag av författarskapets hantverk med livslångt lärande

Det dolda uppenbara

Det dolda uppenbara

Vera lever ett till synes vanligt liv, med ett bra arbete, en trivsam bostad och härliga väninnor. Fast det var månader sedan hon hade energi över till att vara social. I början är det hanterbart, men snart tappar hon lusten och orkar knappt leva. Med själslig tomhet och en känsla av utanförskap efter uppväxten hos den stränga farmodern, funderar Vera ofta över meningen med livet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,