Pernilla Morris debuterar med Du är en drake

Pernilla Morris. Fotograf: Linda Otterstedt

I vuxen ålder, ganska plötsligt, uppenbarades ett gammalt barndomstrauma för mig. Det hade varit begravt långt ner bortom mitt medvetande. Jag kräktes, grät och skrattade på samma gång. Det var INTE vackert!

Sen grät jag i flera veckor. Det var så jobbigt att se allt som var bakom alla de där påhittade historierna som hade byggt upp hela min identitet. 

När tårarna började torka fanns det bara tomhet kvar och en liten begynnande känsla av något som påminde om frihet eller kanske kärlek. 

Där någonstans hörde jag en tanke inom mig som sa: men du är ju en drake!

Jag såg framför mig hur skam binder oss och trycker ner oss i trånga, djupa grottor. Den tycks kväva vår inspiration och kärlek för att sedan förfölja oss som elaka röster i huvudet hela livet. Men för mig vart det uppenbart att det bara var en illusion, det går inte att döda vår innersta sanna natur. Där finns det alltid ett litet ljus, redo att växa när utrymme ges. 

Du är en drake

Du är en drake

Detta är berättelsen om en mycket speciell drake som växte upp i en flock av ödlor. Hon hade förstås haft riktiga drakföräldrar men dom hade hon aldrig träffat.

Problemet var att den lilla draken inte visste att hon var en drake som hamnat mitt i en ödlevärld. Men hon växte snabbt och blev snart medveten om att hon inte riktigt var som alla andra ... Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,