AI blir Årets ord 2023 enligt Collins Dictionary

🏆 AI-feber. AI (förkortningen av Artifical Intelligence) utses till Collins Word of the Year 2023, överskuggar nepo-baby, deinfluencing och ultra-processed. Användandet av termen AI har fyrdubblats – ett tecken på teknikens genomslag i vardagen det senaste året, skriver The Bookseller.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter