Inger Landberg debuterar med Sigrid under isen

Inger Landberg. Foto: Emmy Landberg.

Jag heter Inger Landberg och är född och uppväxt i Uddevalla. Jag har alltid gillat att berätta historier. Min första ”bok” tvingade jag min fröken på lekis att skriva ner. Under ungdomstiden fanns tidigt drömmar om att bli författare. Istället ledde min lust att skriva och berätta mig vidare till studier i Kommunikationsvetenskap vid Karlstad universitet.

Mitt arbete som kommunikatör tog mig till Örnsköldsvik där jag träffade min man Lars. Tillsammans har vi två numera vuxna barn och en katt. Vi bor i Bergeforsen utanför Sundsvall alldeles vid en liten tjärn. 

Kanske var det närheten till vatten och ett tidigt minne av en fruktansvärd olycka då en familj gick genom isen som gjorde att jag, mitt i sommaren, fick idén till att skriva om en tjej som räddar sin morfar ur en isvak. Berättelsen var en av uppgifterna i en sommarkurs i barnlitteratur som jag läste på Linnéuniversitet. Jag ville skriva en spännande bok för barn som också gav dem viktig kunskap om is-säkerhet. 

Det finns inget roligare än kasta sig in i den alternativa, fiktiva världen. Jag hoppas därför att det kommer att bli flera böcker i framtiden. För idéer finns det gott om!

Sigrid under isen

Sigrid under isen

Sigrid och morfar ska ut på en riktig vinterutflykt. Sigrid ser fram emot att få grilla korv och pinnbröd. Och åka kälke i den bästa pulkabacken i världen! I stället hamnar både hon och morfar i en isvak.

Ingen verkar höra dem när de skriker på hjälp.

Ska jag dö nu? tänker Sigrid. Plötsligt börjar Sigrid känna sig varm igen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,