Ryktet: Spotify Super Premium med 30 timmar ljudbok

Spotifyrykten. Det har länge talats om Spotify Super Premium, ett dyrare abonnemang (19,99 dollar i USA) med högre ljudkvalitet (24-bitars icke-förstörande komprimering), förbättrade spellistor och vägar att hitta ny musik med hjälp av AI, exempelvis skapa spellistor med text-prompts. Spotify har inte bekräftat något.
Nu ryktas det om att det dyrare abonnemanget även ska innehålla mer ljudbokslyssning. Uppåt 30 timmar i månaden istället för de 15 timmar som erbjuds för Premium-kunder i UK och Australien, och snart USA. För att få en bild av betydelsen för bokbranschen: Spotify har enligt uppgift 100 miljoner abonnenter i USA, varav 45-50 miljoner betalar för Premium. När den nya ljudboksfunktionen kommer till svenska Spotify-kunder är oklart men kanske blir det då med engelska ljudböcker först.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL