Spotify visar vinst – vad betyder det för Storytel?

Spotify ökar antalet användare och abonnenter.

Spotifyrapport. Nyligen meddelade Spotify att de ska satsa mer på ljudböcker och bolagets kvartalsrapport för Q3-2023 visade överraskande en vinst på 32 miljoner euro med en omsättning på 3,4 miljarder euro, alltså 0,94 % vinstmarginal. Det beror på en kombination av minskade kostnader (Spotify har sagt upp runt 800 personer under 2023), höjda priser och en fortsatt tillväxt på ny abonnenter. Spotify räknar med att nå 600 miljoner användare före årsskiftet varav 235 miljoner betalande prenumeranter.
Så vad innebär det för Storytels hårt prövade aktieägare? Kan man ens dra paralleller när Spotify ökade intäkterna mellan Q2 och Q3 med 200 miljoner euro (2,35 miljarder kr) – vilket ungefär motsvarar vad Storytels totala streamingintäkter för de första tre kvartalen kommer att landa på. Storytel har drygt 2 miljoner prenumeranter i världen – Spotify adderade 6 miljoner betalande prenumeranter bara under Q3.
Vi får se när Storytel släpper sin rapport den 31 oktober – på Halloween. Aktieägarna hoppas att den inte blir en rysare.
Fotnot: För att ge lite perspektiv så var Spotifys ackumulerade underskott vid halvårsskiftet 4,55 miljarder … dollar.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL