”Rockfesten” är årets bästa lättlästa bok

Ann Gomér får Studieförbundet Vuxenskolans Lättläst-pris 2023 för sin roman "Rockfesten". Pressbild: STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN.

Författaren Ann Gomér får Studieförbundet Vuxenskolans Lättläst-pris 2023 för sin roman ”Rockfesten”.

”Att få Lättläst-priset är ungefär som att få nobelpriset i litteratur. Det finns bara ett pris inom den lättlästa genren, så det här är jättestort för mig”, säger Gomér i ett pressmeddelande.

Studieförbundet Vuxenskolans Lättläst-pris instiftades 2020 med syftet att ge fler människor möjlighet att uppleva sann läsglädje, även de som av olika anledningar behöver skönlitteratur på lättläst svenska.

Ann Gomér började skriva lättlästa böcker efter att ha arbetat med läromedel för anpassad skola och upptäckt att det saknades skönlitteratur för målgruppen äldre personer med intellektuell funktionsnedsättning.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL