Fransk författare ger ut bok på ryska – gratis

Författaren Marc Levy. Foto: Christian Geisselman, pressbild via Sekwa.

Den franske författaren Marc Levy har bestämt sig för att lägga ut sin nya roman gratis på nätet – översatt till ryska. Enligt Le Monde förklarar han beslutet genom att jämföra med situationen i Tyskland 1933.

– Jag intalar mig att om populära författare hade berättat om vad nazismen var så tidigt som 1933 så hade en del tyskar kunnat se på saken annorlunda, säger Marc Levy.

Thrillern ”La symphonie des monstres”, som ges ut på originalspråket franska den 17 oktober, utspelas i Ukraina och handlar om ett av de tusentals barn som tros ha kidnappats och förts bort till Ryssland sedan invasionen startade i februari 2022.

Marc Levy är en av Frankrikes mest kända författare internationellt, med över 50 miljoner sålda böcker i hela världen. Hans debutroman Om det ändå vore sant filmatiserades 2005 med Reese Witherspoon i huvudrollen.

Boktuggs fotnot: På svenska har Sekwa förlag på senare år gett ut Sakerna vi aldrig sa (2022), En sång för dig (2021) och Någon som du (2020).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,