Camilla Läckberg på Times bästa-lista

Camilla Läckberg. Arkivbild: FREDRIK SANDBERG/TT.

Time Magazine har utsett tidernas bästa deckare, och med på listan finns Camilla Läckbergs ”Isprinsessan”.
”Tårarna rinner”, kommenterar författaren utnämningen.

Camilla Läckbergs debutroman Isprinsessan från 2003 hyllas av Time Magazine. Det ansedda magasinet har utsett tidernas 100 bästa spänningsromaner och deckare, och där finns Läckbergs bok med.

”Tårarna rinner här i soffan. Herregud kan knappt smälta det här!!!!”, skriver Läckberg på Instagram.

En rad författare, som inte har fått nominera sina egna verk, har under året hjälpt till att ta fram en lång lista av nominerade. Därefter har Times redaktörer bedömt varje verk för sig och slutligen kommit fram till de 100 bästa.

Listan presenteras utan inbördes ordning och bland de som sällskapar med Läckberg finns Umberto Ecos ”Rosens namn”, John Le Carrés ”Spionen som kom in från kylan”, Tom Clancys ”Jakten på Röd Oktober”, Stephen Kings ”The shining” och Fjodor Dostojevskis ”Brott och straff”.

Ytterligare två svenskar finns med på listan: Henning Mankell med ”Mördare utan ansikte” av och Stieg Larsson med ”Män som hatar kvinnor”.

I slutet av september genomförde tidskriften Kvartal en stilistisk dataanalys av Läckbergs verk, som visade att flera av hennes verk måste vara skrivna av en spökskrivare. Både Läckberg och hennes förlag tillbakavisade anklagelserna.

”Enligt någon tidnings AI-analys är några av mina böcker mer i Pascal Engmans stil än min. Vilket visar på en av de begränsande faktorer AI har”, kommenterade Camilla Läckberg det hela på sitt Instagramkonto.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,