Louisen Nilsson debuterar med Tankehärvor

Louisen Nilsson

Jag är Louisen, och min debutbok Tankehärvor utforskar livets stora frågor utifrån de jag själv tampats med. Det var inte meningen att mitt unga liv skulle ha så skarpa kontraster mellan lidande och lycka, men så blev det. Bland hundratusentals ord har denna diktsamlingen formats av ett urval i de senaste fem årens skrivande. Jag har skrivit ord som gör ont, lockar och stärker mot Göteborgs subtila bakgrundsbrus, precis som mitt liv under tiden den skrevs. Aldrig har jag varit så glad, så skadad, så förälskad, så existentiell, uppgiven och hoppfull som åren då jag skrev orden som jag nu får publicera. Kanske kan jag få slippa ha någon mer sådan intensiv period, att balansera utbrändhet och trauman med livsdrömmar och passion är lärorikt men det är också en prövning.

Nu är jag en av dem som uppfyllt drömmen om att kunna hålla sina ord i handen. Nu handlar det inte längre bara om vad mina ord betyder för mig, utan om vad de har möjlighet att få betyda något för någon annan. Det är en gåva.

Tankehärvor

Tankehärvor

  • Förlag: Nyck AB
  • Utgiven: 2023-09-25
Louisen Nilssons debutsamling Tankehärvor är ett poetiskt besök bland de stora fundamentala frågorna i en ung göteborgares tillvaro. Här fångar Louisen såväl utbrändhet och modern dejting som betraktelser av tiden och bildar ett lövverk av existentiella frågor och underfundiga kommentarer om vår samtid och oss själva. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,