Hoi Publishing köper danska förlaget Historia

💰 Danskförvärv 2. Hoi Publishing köper danska förlaget Historia Group. Förlaget har likt Hoi arbetat med författarfinansierad utgivning och har sedan starten 2008 gett ut 450 titlar. Tidigare i år klev Rikki Tholstrup Jørgensen (som också är styrelseledamot i Hoi) in som ny ägare. Detta innebär också att affären behöver godkännas vid en extra bolagsstämma. Köpesumman (5 Mkr) betalas med 2,5 miljoner nyemitterade aktier som innebär en utspädning om cirka 13,14 procent av aktierna och 4,05 procent av rösterna i Hoi.
– Historia passar perfekt in hos oss och kommer omedelbart innebära en fördubbling av vår danska verksamhet med stora möjligheter till både synergier och stordriftsfördelar., säger Lars Rambe, VD Hoi Publishing, i ett pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.