Linnea Schumacher debuterar med I bergets skugga

Linnea Schumacher. Författarporträtt: Anders Wieslander

Jag är kriminolog och forskar om våld i nära relationer på Malmö Universitet. Människor med avvikande beteende och frågor som varför vissa begår brott och andra inte och vad vi kan göra för att förebygga brottslighet har alltid intresserat mig. Genom mitt arbete använder jag min forskning för att försöka besvara dessa frågor kopplat till våld i nära relationer.

Innan jag utbildade mig till kriminolog arbetade jag med film och dramaproduktion i många år med produktioner som Bron, Monica Z, Utvandrarna mfl. Att berätta historier har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Arbetet med boken började sommaren 2019 och under 2020 fick skrivandet alltmer utrymme i mitt liv då vi tvingades förändra vår vardag på grund av coronapandemin. Boken är en spänningsroman som berör såväl politiska maktspel, vänskap och hemligheter.

Att skriva en spänningsroman har varit en möjlighet för mig att kombinera den kunskap jag erhållit genom mitt arbete med en dröm jag närt sedan barnsben.

I bergets skugga

I bergets skugga

Det är den varmaste sommaren i mannaminne. Journalisten Tina Schultze är på väg till det gamla fiskeläget Arild vid foten av Kullaberg för att skriva ett porträtt om den framstående politikern Axel Gunnarsson som förväntas kamma hem en ministerpost i det nalkande valet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.