Fredrik Börjesson debuterar med Du väger vad du tänker

Fredrik Börjesson. Foto: Fanny Westergren

Mitt namn är Fredrik och jag är en helt vanlig människa. Jag är nog väldigt lik många andra egentligen. Så långt tillbaka som jag kan minnas så har jag alltid varit en person som velat mer – men jag har också varit frustrerad för att jag oftast satt fast i gamla hjulspår. Jag sa att jag ville göra förändring – men mina handlingar sa alltid något annat. Det kändes som att jag ständigt kämpade en evig kamp och hur mycket jag än ville göra framsteg – så stod jag till slut alltid med samma resultat om och om igen. Jag hade en riktigt taskig självbild och tröstade mig mer än gärna med både mat och alkohol. Det kändes som att jojo-bantning var mitt liv. Som barn när kompisarna var på stranden var jag hemma och gjorde desperata försök att gå ner i vikt med mina TV-shops inhandlade träningsredskap – men helt förgäves. Min självbild gick hand i hand med mitt beteende och till slut i tjugoårsåldern så frågade jag mig själv: ”varför gör jag som jag gör – när jag vill så mycket mer?” och det gav mig en insikt: – Jag saknar kunskap om det här. För elva år sedan bestämde jag mig för att söka den kunskapen och det visade sig bli min största passion i livet – att studera personlig utveckling för kunskap och förståelse för att leva ett bättre liv.

Min resa som föreläsare började som 23åring när jag fick möjligheten att tala till högstadieelever och uppdraget var tydligt: ”motivera dem!”. Det var verkligen superkul men jag insåg att det fattades något. 

En gång hörde jag uttrycket ”motivation är som att duscha och för att det ska ge långvarig effekt så måste man göra det varje dag.” Jag ville ge människor inspiration och förståelse till varaktig förändring och för att göra det så var jag tvungen att börja studera ämnet på en högre nivå. Detta blev nästan som ett beroende och jag började studera världsledande coacher på djupet. De här ledarna jobbade och hjälpte många av vår världs mest resultatrika människor inom alla livets områden och de alla hade många gemensamma nämnare. En av dem var att de framför allt hade kunskap om hur de skulle stänga gapet mellan att veta och göra. 

Det fina i det hela var att jag upptäckte att ju mer jag lärde mig och ju mer förståelse jag fick – desto mer kunde jag hjälpa andra människor till insikt och se förändring i deras liv och det… det är precis allt detta handlar om för mig. Att utvecklas och kunna ge.

2019 skapade jag föreläsningen ”Du väger vad du tänker” för att hjälpa människor som kämpade med att gå ner i vikt. Jag hade själv kämpat den eviga kampen men det var inte förrän jag förstod att om jag kan ändra min självbild – så kan jag förändra mitt liv! För det finns ingenting som styr en människas beteende så hårt som identiteten man håller fast vid om sig själv.

När pandemin slog till så kändes det som ett förstklassigt tillfälle att skriva min första bok och det har fram till i dag varit något av det roligaste och mest utvecklade jag gjort. Denna bok ägnar jag åt alla som vill göra förändring, men som jag gjorde, sitter fast. Kunskapen, strategierna och förståelsen är baserad på världsledande coachers metoder. Den här boken är ingen mirakelkur och den innehåller inte alla svar – det jag vill förmedla är hur jag gjorde för att gå från trött, omotiverad med en riktigt taskig självbild – till att behöva en stjärnkikare för att titta tillbaka där jag var för 11 år sedan. 

Du väger vad du tänker

Du väger vad du tänker

Många drömmer om att en dag vakna upp och äntligen börja röra sig åt ett håll som de så länge har gått och tänkt på – men majoriteten sitter fast i gamla hjulspår. Vi investerar för lite tid i oss själva och åren går utan någon större framgång. Känner du igen dig?

Fredrik Börjesson kämpade länge med övervikt och föll hela tiden tillbaka i samma mönster. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.