Skolministern bjuder in kulturchefer

Skolminister Lotta Edholm (L) bjuder till samtal. Arkivbild: LARS SCHRÖDER/AP/TT.

Skolminister Lotta Edholm (L) bjuder in kulturcheferna för landets sex största dagstidningar till ett samtal om barn och ungas läsvanor. Detta efter att kulturcheferna gått ut i ett gemensamt upprop.

”Det är mycket välkommet att läskrisen lyfts på det här sättet. Jag kommer göra mitt för att skolan ska vara en motkraft. Vi har börjat genom att byta ut skärmtid mot lästid, gjort historiska satsningar på läromedel, skönlitteratur och bemannade skolbibliotek. Men det kommer inte räcka”, säger Lotta Edholm i ett skriftligt uttalande till TT.

”Ska vi nå barnen med svårast förutsättningar behövs en bred uppslutning. Tillsammans med kulturminister Parisa Liljestrand kommer jag därför att bjuda in kulturcheferna för samtal om hur vi gemensamt kan kraftsamla”, avslutar hon.

Det var på söndagen som kulturcheferna för Göteborgs-Posten, Sydsvenskan, Dagens Nyheter, Expressen, Svenska Dagbladet och Aftonbladet gick ut och krävde att politiker ska agera mot att svenska barn och unga läser allt mindre.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL