Lasse Åberg sammanfattar sitt liv i bildografi

Lasse Åberg minns karriären i ny bok. Arkivbild: NORA LOREK / TT.

Lasse Åberg sammanfattar sitt liv och sin karriär i en ny bok. Men underhållaren vill inte kalla det för en biografi. Det blir en ”bildografi”.

Den 18 september kommer boken Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv och skildrar en karriär som spänner över hela åtta decennier. Från tiden som formgivare till humorprogrammen med Ardy Strüwer, Trazan Apanson och Disney i tv, musiken med Electric Banana Band samt ”Sällskapsresan” och de övriga folkkära filmerna om Stig-Helmer Olsson.

Lasse Åberg fyllde 83 år i maj och vill gärna berätta om sitt liv med egna ord, men vill inte skriva några traditionella memoarer. Han kallar det en bildografi.

”Det här är ingen klassisk självbiografi, snarare fragment ur ett spretigt liv, ett verbalt potpurri, med utdrag ur kåserier, radioprogram, föredrag och böcker och för den skenbara ordningens skull ordnad i decennier. Det kanske blir en lätt överdos av undertecknad, men bättre tala väl om sig själv än illa om andra, eller hur?”, säger Lasse Åberg i ett pressmeddelande.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL