Linda Schönbeck debuterar med Silverfjärilen

Linda Schönbeck. Foto: Lena Evertsson

Vissa människor växer upp med gamla oförrätter som lever kvar och formar nästkommande generationer. 

Frågorna växte och berättelsen tog form. Vad händer med en människa när hon blir sviken av de hon litar på mest? Vad händer med det lilla barnet när ingen vill se eller lyssna? 

I min spänningsdebut Silverfjärilen har jag hämtat inspiration från min farfars öde som oäkting under första världskriget, och sveket min morfar utsattes för av sin egen far. Relationer påverkar, relationer påverkas. Krafterna är ibland osynliga, ibland övertydliga trots att ingen väljer att se. Vad får detta för konsekvenser?

På denna grund har jag byggt en spänningsintrig i nutid som inleds med att en 19-åring hittas korsfäst i en sjöbod.

Bjärebygden i Skåne fick bli platsen. Den är viktig för mig. Mina egna rötter.. Där det finns människor, både i den lilla byn och i den större staden, finns gömda hemligheter och nergrävda sanningar. 

Röster från förr vill berätta en historia. Frågan är bara om någon vill höra den.

Silverfjärilen

Silverfjärilen

Under studentveckan hittas nittonåriga Emma död och korsfäst i en sjöbod nära hamnen i Skälderviken i Ängelholm. Platsen och motivet visar sig snart leda till händelser flera decennier tidigare. Polisen Max Carlberg och hans kollegor på sektionen för grova brott i Helsingborg slungas nu in i en komplicerad utredning. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,