Vulkanägda Camabo Media vinner upphandling värd 50 Mkr

Peter Norrman, grundare och vd Bookea Vulkan Group.

Camabo Media Production (som ingår i Bookea Vulkan Group) har vunnit en upphandling gällande produktion av talböcker åt Myndigheten för Tillgängliga Medier (MTM). Uppdraget är värt 50 Mkr över fyra år.

– Det är fantastiskt roligt att vi fått förtroendet att producera talböcker åt MTM. Det känns extra kul att vara en del i att medverka till att så många som möjligt kan få tillgång till böcker. Det känns som ett naturligt steg i och med att vi ligger långt framme i arbetet med digitalisering och AI. MTM som myndighet lägger stor vikt vid teknik och ligger i framkant av utvecklingen, därför känns det extra bra att få vara med och hjälpa dem att producera talböcker, säger Peter Norrman, grundare och vd Bookea Vulkan Group, i ett pressmeddelande.

MTM har upphandlat tjänster för produktion av bland annat talböcker och Bookea Vulkan Group AB har via sitt helägda dotterbolag Camabo Media Production AB lämnat ett anbud. Upphandlingen av talboksproduktion, med MTM som huvudman, omfattar minst 100 Mkr fördelat över fyra år. Tre parter delar på uppdraget, varav Camabo vunnit 50% av upphandlingen.

– Det här kommer extra lägligt för oss eftersom vi är mitt uppe i en fas där vi kommer att etablera oss på flera marknader. Det trygga kassaflödet från CAMABO gör att vi framöver kan satsa mer aggressivt, något som är extra värdefullt i det läge konjunkturen nu befinner sig, säger Peter Norrman.

I uppdraget ingår inläsningen av allt från barnböcker till mer avancerad kurslitteratur. Merparten av litteraturen kommer att läsas in på svenska eller engelska, men även många andra språk förekommer. Totalt innebär det nyrekrytering av mer administrativ personal och att förlagsgruppen knyter upp mellan 50 och 70 nya inläsare.

Bookea Vulkan Group AB är en förlagsgrupp som grundades 2008. Bolaget hette vid start Vulkanisterna AB och lanserade egenutgivartjänsten Vulkan. Förlaget bedriver idag även författarkurser och event samt producerar ljud- och talböcker. Bookea har även verksamhet i Danmark, Finland, Norge samt Baltikum och Polen genom dotterbolag. Bolaget omsatte 40,7 Mkr (2022) och gjorde ett rörelseresultat på +6,3 Mkr.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.