Michael Caine romandebuterar med thriller

Michael Caine har Oscarsnominerats sex gånger och vunnit priset två gånger. Arkivbild: Vianney Le Caer/Invision/AP.

Brittiska skådespelarlegendaren Michael Caine romandebuterar som 90-åring med en berättelse om rika ryssar, brittiska nynazister och colombianska drogkarteller.

Michael Caines Hollywoodkarriär sträcker sig över sex decennier och han har medverkar i fler än 130 filmer. Nu debuterar han som författare med spänningsromanen ”Deadly game” som ska publiceras i november, skriver The Guardian.

Michael Caine har länge närt en dröm om att skriva en roman och till ”Deadly game” blev han inspirerad av en nyhetsartikel.

– Jag är en äventyrare, jag är inte en litterär person, så jag försöker inte ta Shakespeares plats. Men det är baserat på något jag en gång läste om två sopgubbar i East End. Och de hittar uran i soporna, sade han om boken i en intervju med The Guardian 2021.

Boken handlar om kriminalkommissarie Harry Taylor som får gripa in när uranet hittas i London och stjäls innan polisen hinner omhänderta det. Taylor får i uppdrag att utreda vilka som har det radioaktiva materialet och vad de planerar att göra med det.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.