Författarorganisationen Authors Guild till strid mot AI

🤖 Författare mot AI. Oron växer inom förlagskretsar kring AI och vad det innebär för branschen. Författarorganisationen Authors Guild har inlett en aggressiv kampanj för att försäkra att skydda författare från eventuella negativa effekter av den nya tekniken. Förbundet har adderat fyra nya avtalsklausuler rörande AI i sin avtalsmallar. De nya klausulerna kräver författarens skriftliga medgivande för att förlagen ska kunna använda AI-genererade översättningar, ljudboksinläsningar eller omslagsillustrationer, skriver Publishers Weekly.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.