Halv miljon svenska hushåll betalar för podcasts

🎙️ Podcastpengar. Antalet svenska hushåll som betalar för podcasts har nära fördubblats under Q1 2023, med över en halv miljon betalande hushåll, en ökning med 230 000 från förra året, enligt Mediavision. Störst tillväxt ses i betalningar för enskilda poddtitlar via exempelvis Patreon. Genomsnittsutgiften per hushåll för podcasts är nu cirka 9 kronor per månad.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.