Sara Kalmlin debuterar med barnboken Måste hitta Sickan!

Sara Kalmlin

Jag är en kreativ och påhittig tvåbarnsmamma som gärna varje kväll väljer en bok och kastar mig ut på äventyr tillsammans med barnen. Det är det som är det fina med böcker. Att det alltid finns nya äventyr att uppleva. Till vardags arbetar jag på ett patientboende- Ronald McDonald Hus. Där bor barn med sina familjer under tiden barnet får specialistvård på Universitetssjukhuset i Linköping. Vid sidan av mitt heltidsarbete skriver jag även ibland noveller för Aller Media och nu debuterar jag som författare på Idus förlag. 

Det är en fin kontrast i vardagen att arbeta både med livets allvar men också ibland får kasta sig in i fiktionens värld. Att blanda upp det ibland tunga och svåra med magi och äventyr. Jag har alltid älskat böcker och texter, både att läsa och skriva. Böcker ger varje barn möjlighet att få upptäcka nya världar, träffa på olika karaktärer och höra spännande historier. Det spelar ingen roll vilket land man bor i, vad man har för erfarenheter, om man är bortrest eller hemma eller som för barnen på mitt arbete, ligger inlagd på sjukhus. Böcker kan man ta med sig och bara man öppnar de två hårda bokpärmarna så gömmer sig där en skatt, en sagoskatt. 

Jag köper både nya böcker och ibland böcker på loppis. Vill man veta att det är en riktigt bra bok man valt ska man på loppis ta den bok med mest tumavtryck längst upp i högra hörnet på varje sida och en bok där en del sidor fått klistrats ihop med tejp för att det bläddrats så mycket i boken. Då vet man att det är en bok som lästs om och om och om igen och som älskats av så många barn. 

Det känns fantastiskt att veta att någon troligen kommer hålla i min bok en kväll när det är dags att gå och lägga sig. Att någon kommer krypa ner under täcket, slå på nattlampan och lyssna till de ord som jag skrivit ner från min fantasi. Det känns stort! 

Måste hitta Sickan!

Måste hitta Sickan!

Om det ska flytta hem en hundvalp till Elva kommer inte Alvar våga gå dit mer. Elva kommer säkert tycka Alvar är fånig och feg som är rädd för en liten söt hundvalp och säkert skaffa en ny bästa kompis, en sån som tycker om hundar. Men Alvar vill inte, vill inte, vill inte träffa någon valp som bits och busar. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.