Rättegången mot Nesser har startat

Håkan Nesser. Arkivbild: Jonas Ekströmer/TT.

Rättegången mot författaren Håkan Nesser inleddes på tisdagen i Stockholms tingsrätt. Nesser står åtalad för flera grova skattebrott efter att inte ha redovisat utdelningar och intäkter från utlandsregistrerade bolag mellan åren 2013 och 2015.

Hans ekonomiska rådgivare står åtalad för medhjälp till grovt skattebrott.

Nesser har tidigare sagt till TT att han anser att åtalet är ”obegripligt”, men när Skatteverket 2019 upptaxerade honom beskrev han sig i ett uttalande som en ”närmast ekonomisk idiot”. Han sade dock att han förstod att han är ytterst ansvarig för sin ekonomi och sina skatter. Han bad då också om ursäkt för det inträffade.

Håkan Nesser nekar till brott och menar att utdelningarna har gjorts på inrådan av rådgivaren och att han helt saknat uppsåt att begå brott.

”Jag har inga kommentarer förrän förhandlingarna är över. Jo, förresten, en: Vi är oskyldiga!”, skriver Nesser i ett mejl till SVT.

Även rådgivaren nekar till brott.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL