Läckberg-boken ”En bur av guld” blir tv-serie

Författaren Camilla Läckberg. Arkivbild: Claudio Bresciani/TT.

Filmbolaget Legendary Entertainment har köpt rättigheterna till Camilla Läckbergs roman ”En bur av guld”. Planen är att romanen ska omvandlas till en brittisk tv-serie för en global publik, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Övriga detaljer, som skådespelare, regissör, premiärdatum eller var serien ska sändas, är inte kända.

”En bur av guld” kom 2019 och handlar om Faye, som en kvinna som skapar en ny identitet för att fly sitt förflutna.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.