Deckarförfattaren Camilla Läckberg åkte ur ”Masked singer”

Camilla Läckbergs dotter trodde inte att mamma någonsin skulle kunna vara med i "Masked singer". Men deckarförfattaren motbevisade henne. Pressbild: Pillan Thelaus/TV4.

Fjärilsfén får lämna TV4:s ”Masked singer”. Bakom masken döljer sig Sveriges mest framgångsrika deckarförfattare – Camilla Läckberg.

Det var inte helt lätt för panelen att gissa sig fram till vilken kändis som gömde sig bakom den regnbågsfärgade kostymen. Julia Dufvenius kanske, eller Regina Lund – eller prinsessan Sofia?

Men när Fjärilsfén efter att ha sjungit Miss Lis ”X” hamnade i slutduell med Popcornet imponerade Pernilla Wahlgren med att ännu en gång leverera rätt svar: Camilla Läckberg.

– Pernilla, det var hon! ropade programledaren David Hellenius när masken togs av och avslöjade deckarförfattaren.

– Ja! Jag är tillbaka! svarade programmets mästergissare nöjt.

I ledtrådarna fick man bland annat veta att Fjärilsfén varit på Nobelfesten och ätit lunch med Max Martin. Men sång är inte Camilla Läckbergs gren till vardags.

– Jag försöker undvika det i möjligaste mån. Det är inte min ”comfort zone” alls, konstaterade hon efter demaskeringen.

Att hon trots allt tackade ja stavas dottern Polly, sex år.

– Ni har ju nästan maniskt gissat på mig. Och varenda gång ni gissar på mig blir hon jättelycklig och så vänder hon sig till mig och säger ”men det kan ju inte vara du mamma, för du kan ju inte sjunga!”

Kvar i grupp två är, förutom Popcornet, Maneten, Kungen och Vikingen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.