Årets läsfrämjare ska utses – nominera nu

Pascal Engmans stiftelse utser varje år Årets läsfrämjare. Nu har nomineringsperioden öppnat. Bild: Pressbild

Pascal Engmans stiftelse delar ut priset Årets läsfrämjare till en person eller ett projekt som får unga att läsa mer. I år är det tredje gången priset delas ut och nomineringsperioden har just börjat.

Författaren Pascal Engman startade stiftelsen för att öka läsandet bland barn och unga. Den första pristagaren var Anneli Glamsare som startat projektet Läsa äger i Botkyrka, för att få sommarlovslediga barn att läsa mer på fritiden. Förra årets pristagare Eva Holmström är bibliotekarie i Söråker och har gjort biblioteket till en ”självklar samlingspunkt och stöttepelare”.

– Stiftelsens verksamhet ger mig så mycket mening och glädje. Det kanske allra bästa är att få ta del av alla de berättelser som kommer in från hela Sverige om eldsjälar som engagerar sig i läsfrämjande arbete på olika sätt. Jag är övertygad om att lokala läsfrämjande insatser med barn och unga gör stor skillnad. Det är ovärderliga insatser för vårt samhälle, säger Pascal Engman i ett pressmeddelande.

Mellan 5 april och 2 maj är det möjligt att nominera till priset genom att mejla till nominering@pascalengmansstiftelse.se. Stipendiaten utses av stiftelsens kommitté som består av Pascal Engman, Elisabet Reslegård, Eva Hamilton, Gunilla Herlitz och Silan Diljen, och offentliggörs 22 maj. Stipendiet är 25 000 kronor.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL