Kristian Gidlunds texter blir teater

Razmus Nyström. Pressbild: Klara G.

Tio år efter det att musikern Kristian Gidlund gick bort i cancer blir hans ord nu teater. Föreställningen ”I kroppen min” bygger på de texter som Gidlund skrev på sin blogg med samma namn om sin egen resa mot döden.

På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke, tidigare medlem i Mando Diao och barndomsvän med Gidlund. Före regin står Johan Paus.

”Publiken får möta en man fångad av sitt eget öde, han kommer inte från det oundvikliga – att hans tid snart är slut. Han brottas bokstavligen med existensens villkor och genom det når han närmre vad både livet och döden är”, säger Johan Paus i ett pressmeddelande.

Urpremiär äger rum 7 juli på Parkteaterns scen i Galärparken i Stockholm. Föreställningen görs i samarbete med Riksteatern och åker sedan på turné ut i landet med premiär 12 september.

Texterna i bloggen gavs även ut i bokform, I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (2013).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.