Kristian Gidlunds texter blir teater

Razmus Nyström. Pressbild: Klara G.

Tio år efter det att musikern Kristian Gidlund gick bort i cancer blir hans ord nu teater. Föreställningen ”I kroppen min” bygger på de texter som Gidlund skrev på sin blogg med samma namn om sin egen resa mot döden.

På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke, tidigare medlem i Mando Diao och barndomsvän med Gidlund. Före regin står Johan Paus.

”Publiken får möta en man fångad av sitt eget öde, han kommer inte från det oundvikliga – att hans tid snart är slut. Han brottas bokstavligen med existensens villkor och genom det når han närmre vad både livet och döden är”, säger Johan Paus i ett pressmeddelande.

Urpremiär äger rum 7 juli på Parkteaterns scen i Galärparken i Stockholm. Föreställningen görs i samarbete med Riksteatern och åker sedan på turné ut i landet med premiär 12 september.

Texterna i bloggen gavs även ut i bokform, I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (2013).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.