Islands bokmässa sålde 1 bok per 4 invånare

📚 Bokfest. Undrar du inte hur många böcker som säljs på Bokmässan i Göteborg? Det finns tyvärr ingen siffra. Det har däremot den bokmarknad som Islands Förläggareförening anordnar sedan 1952. Under årets upplaga 23 feb-13 mars slogs rekord med 97 829 sålda böcker, vilket kanske inte låter så mycket men det motsvarar en bok per fyra invånare på Island, skriver Icelandic Review med Ruv som källa (via TNPS). Barnböcker stod för 50 %.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.