Islands bokmässa sålde 1 bok per 4 invånare

📚 Bokfest. Undrar du inte hur många böcker som säljs på Bokmässan i Göteborg? Det finns tyvärr ingen siffra. Det har däremot den bokmarknad som Islands Förläggareförening anordnar sedan 1952. Under årets upplaga 23 feb-13 mars slogs rekord med 97 829 sålda böcker, vilket kanske inte låter så mycket men det motsvarar en bok per fyra invånare på Island, skriver Icelandic Review med Ruv som källa (via TNPS). Barnböcker stod för 50 %.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.