Löneavtal klart på HarperCollins efter tre månaders strejk

💰 Lönestrejk. HarperCollins har nått en överenskommelse med fackföreningen United Auto Workers (!) som innebär högre minimilöner, som för närvarande börjar på 45 000 dollar, samt en engångsbónus på 1 500 dollar till de anställda när avtalet (som sträcker sig till år 2025) är påskrivet. Detta kommer efter tre månaders strejk och två veckor efter att HarperCollins meddelade planer att förhandlingar skulle återupptas. HarperCollins moderbolag News Corp. offentliggjorde nyligen sin finansiella rapport för andra kvartalet (HC bryter räkenskapsåret sista juni), som visade att förlagets vinst sjönk med 52% till 51 miljoner dollar och försäljningen sjönk med 14% till 531 miljoner dollar. (Publishers Weekly)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL